28.02.2020 – Presse – Desinficering af overflader er vigtig for at begrænse smitte

Gårsdagens pressemøde efter første danske tilfælde af den ny Coronavirus, demonstrerede en klog indsats fra de ansvarlige myndigheder, men efterlod også et par centrale spørgsmål ubesvarede.

Virussen smitter gennem dråber fra host eller nys, så det er afgørende, at man holder sig for mund og næse og udviser god håndhygiejne fortalte faglig direktør i Statens Serum Institut, professor Kåre Mølbak. Og tilføjede at de små dråber også kan sætte sig på overflader, men her uden at nævne tiltag overfor dette.

Danskere, der mistænker, at de kan være smittede, skal ringe til og ikke møde op hos lægen, understregede sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm. Og hvis den smittede alligevel, møder op, skal lægen straks holde afstand og få vedkommende på sygehus. Men hvad med de dråber den pågældende kan have afsat på overflader i venteværelse og konsultation?

Coronavirus kan overleve og smitte i mere end én uge på overflader

At dette på ingen måde er uvæsentligt, afslører en helt ny videnskabelig publikation. Her gennemgår en gruppe tyske forskere alle eksisterende undersøgelser af Coronavirus på overflader, og konkluderer at denne gruppe af virus kan overleve og smitte i mere end én uge efter afsætning.

Så hvordan undgår man denne mulige smittekilde på arbejdspladsen og hvordan sikrer lægen sine lokaler?

Her kan ny skandinavisk teknologi være svaret, idet intelligente desinfektionsrobotter effektivt eliminerer Coronavirus på overflader. Det sker automatisk, uden mennesker er til stede i rummet, og virker via en mild opløsning af brintoverilte som den tyske undersøgelse netop fremhæver, som et af de mest effektive midler mod Coronavirus.

Climates har mobile robotter og beredskabet er klar

Teknologien der oprindeligt er udviklet af Decon-X til brug for total eliminering af multiresistente bakterier på norske sygehuse, følges af en omfattende dokumentation, og repræsenteres i Danmark af Climates. Climates har videreudviklet teknologien og tilbyder beredskab der kan rykke ud uden for sygehusmiljøet og nulstille rum overalt i Danmark, hvor der måtte være behov.  Det kan være lufthavne, venteværelser, virksomheder eller andre steder hvor der er akut behov for nulstilling. Nedetiden kan hermed forkortes væsentligt, da en total nulstilling af luften og alle overflader tager 3 timer.

Climates rykker ud med de intelligente robotter og certificerede operatører, og bør ses som en central del af beredskabet. En total eliminering af Coronavirus i smittede rum er således kun er en telefonopringning væk.

(Læs mere på Climates hjemmeside)

Yderligere oplysninger kan fås hos:

Signe Steen Risager, Adm. direktør, Climates – tlf. +45 2181 5521 – info@climates.dk