Project Description

Skimmelsvamp i fundament gjorde familien Nottmeier syge

Tina Nottmeier bor i et hus i Brøndby Strand og har døjet med stærke allergiske symptomer, som følge af skimmelvækst i hendes hus.  Konstant hoste og duftforstyrrelser er nogle af de symptomer som Tina dagligt gennem 2½ år har døjet med.
Efter flere års tovtrækkeri med forsikringsselskabet og et liv i en taske med adskillige genhusninger, er familien nu endelig tilbage i deres hus og de allergiske symptomer er ophørt.

Tidslinje og forsikringsforløb

skimmelsvamp i fundamentetTinas første møde med skimmelsvamp i fundamentet opstår, da hun køber et træhus. Det viser sig at bygningsmaterialerne er blevet opfugtede under montage af huset, hvilket giver gode vækstvilkår for skimmelsvamp. Der breder sig hurtigt en skarp lugt fra det opfugtede isoleringsmateriale og mindre end et år efter indflytning, er de allergiske symptomer så kraftige, at familien må fraflytte huset. Med det starter et forløb på 1½ år, hvor først et tovtrækkeri med forsikringsselskabet, der ikke vil dække skaderne og dernæst et langt sagsforløb med hjælp fra advokat Marie Louise Pind.
Igennem mere end et år leves livet i en taske, da Tina og hendes datter må flytte midlertidigt ind hos familie og venner, samt diverse genhusninger.

Huset bliver gennem-renoveret

Herefter køber Tina huset i Brøndby Strand. Huset bliver gennem-renoveret og familien kan endelig flytte ind i eget hjem. Men blot tre måneder efter indflytningen sker der en rørsprængning under badeværelsesgulvet, der medfører en vandskade. Vandskaden når at brede sig til husets entré og køkken/alrum inden den bliver opdaget. Herefter følger et langt forsikringsforløb, samt en omfattende renovering, idet gulvet i hele stueetagen brydes op til under fundamentet, hvilket betyder at den netop overståede renovering starter forfra.

Skimmelsporer i skunkrummene

Imens der bliver støbt nyt gulv i entré og køkken bor Tina 10 måneder i husets øverste etage uden adgang til køkken. Byggeprocessen er langt fra optimal og manglende affugtning betyder, at der også konstateres skimmelsporer i skunkrummene på første sal. Endnu en gang forværres Tinas allergiske symptomer og endnu en gang må familien genhuses.

Behandling med Decon-X

Da hele huset endelig og for anden gang er renoveret og skimmelsvampen er fjernet anbefaler Mikael Østergaard Hansen, Direktør i Østergaard Bygge & Indeklimateknik A/S, der er specialist i skimmelsvamp og indeklima, som Tina har været i kontakt med under hele forløbet, at lade Climates behandle huset med desinficeringsmaskinen Decon-X.
Decon-X kan med tør tåge af brintoverilte/hydrogenperoxid rense luft og fjerne uønskede bakterier, virus, sporer samt mikrofiber. Decon-X behandlingen er ideel i forbindelse med huse og bygninger der har haft fugt- og skimmelproblemer, da denne nye teknologi, til sammenligning med andre luftrensningsmaskiner, kan fjerne skimmelsporer og dermed rense luften fuldstændig. Kort sagt; En behandling der giver boliger et sundere indeklima.

Resultat efter behandling med Decon-X

Efter behandlingen med Decon-X er resultatet entydigt; Der er efter måling ingen skimmelsporer i luften, eller skimmelsvamp i fundamentet. Familien kan også mærke en positiv forskel i husets lugt og luftfugtighed. Tina synes luften føles mere ren og frisk, og umiddelbart efter behandlingen med Decon-X stopper hendes allergiske symptomer.
En sidegevinst ved behandlingen med Decon-X viste sig at være, at edderkopper og andet småkravl i hele huset forsvandt og denne effekt holdt sig i cirka et halvt år.

Efter mere end 4 år med kraftige allergiske symptomer og uden at kunne bo i egen bolig, nydes sommeren nu i fulde drag.