Project Description

Skimmelsvamp under gulvet

Opstigende grundfugt og ejerskifteforsikring

Per Nygaard Thorsen og hans familie købte i efteråret 2015 et nyere hus i Strøby Egede ved Køge.

Kort tid efter indflytning i huset begynder familien at opleve ubehag og få allergiske reaktioner. Gæster der kommer på besøg antyder, at der er en mærkelig lugt i boligen. Huset bliver undersøgt og det viser sig, at der under gulvet er en fugtprocent på 97 og kraftig vækst af skimmelsvamp under gulvet.

Familien har tegnet en ejerskifteforsikring ved overtagelsen af huset og skaderne anmeldes straks til forsikringen. De allergiske reaktionerne bliver så kraftige, at familien ikke kan tåle at opholde sig i boligen. Da forsikringsselskabet er længe om at anerkende dækningen af skaden, er familien, trods årstiden, nødsaget til at genhuse sig selv i deres sommerhus.  Per Nygaard Thorsen hørte om den nye Decon-X teknologi og kontaktede Climates for en behandling mod skimmelsvampen under gulvet.

Climates kan med teknologien fjerne symptomerne helt, når fugtkilden er ryddet af vejen. Vi foretager en besigtigelse og tager luftprøver i boligen. Prøverne dyrkes og analyseres på Goritas laboratorium i Kolding, som sender en detaljeret rapport tilbage til os. Resultatet – I dette tilfælde store koncentrationer af skimmelsporer – danner grundlag for hvilke tiltag, der skal til for at ”nulstille” boligen. I dette tilfælde, lavede vi en midlertidig behandling, så familien kunne flytte hjem igen, mens forsikringssagen kørte.

Miljøvenlig

Tre mobile desinfektionsmaskiner på størrelse med smalle vaskemaskiner, dræber effektivt skimmelsvampesporerne i løbet af 5 timers behandling. Teknologien, der hedder Decon-X, fylder boligen med en tør hydrogenperoxid tåge. Dette kommer til overalt og bekæmper de bakterier, virus og skimmelsporer der måtte være i boligen. Teknologien er miljøvenlig, der benyttes ikke farlig kemi, men man skal ikke opholde sig i boligen mens behandlingen foregår. Når behandlingen er gennemført opløses tågen til luft, den efterlader ikke noget og skader ikke møblerne.

Godkendt teknologi

Flere stærke fagmiljøer har deltaget i udviklingen af teknologien, der er norsk udviklet og tysk produceret, den er CE-mærket og Nemko-godkendt. Test er udført i samarbejde med Ullevål universitetssygehus i Norge og Statens Serum Institut i København. En behandling som denne inkluderer en besigtigelse af boligen, luftmåling før og efter behandlingen og den koster fra kr. 10.000 afhængig af kompleksitet og kapacitet. Hele processen behøver ikke tage mere end 1 uge.

Et helt andet hus

Efter behandlingen af skimmelsvamp under gulvet kunne familien vende hjem til Bakkegårdsvej igen. Vi har fået øjnene op for, hvor store helbredsmæssige konsekvenser skimmelsvampe i boligen faktisk har. Nu har vi det godt og vores allergiske gener er væk igen. Vi er glade for vi fik udført behandlingen, så vi kunne flytte hjem og bo i vores hus, mens forsikringssagen kører. Vi er glade for den opbakning vi har fået fra Climates, der tog vores situation alvorligt og hjælpen var hurtig og effektiv.

 

 

Det er et helt andet hus at komme ind i. Vores gæster bemærker også, at luften er blevet meget bedre og huset nu er behageligt at være i.
Per Nygaard Thorsen